1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In een nieuwe poging tot openheid van UPC en Ziggo heeft OPTA aangekondigd dat het van plan is om de kabel opnieuw open te breken. Dit proces zou wel nog meer dan een jaar in beslag nemen.

De OPTA start met een nieuw onderzoek naar de huidige TV-markt. Eerder lukte het de OPTA door een minder uitgebreid onderzoek niet om de kabel open te breken en werd het besluit door de rechter nietig verklaard. Twee weken na het ontvangen van dit vonnis is OPTA tot de conclusie gekomen dat de uitspraak geen mogelijkheid geeft om alsnog op korte termijn de kabel te openen voor nieuwkomers als Tele2.

In een verklaring geeft OPTA-voorzitter Chris Fonteijn aan dat het bedrijf het belangrijk vindt dat de consument voldoende keus heeft en niet te veel betaalt voor een abonnement.

Een nieuw besluit zal echter nog minimaal een jaar in beslag nemen aangezien de OPTA een nieuwe analyse moet doen die aan wettelijke eisen voldoet. De OPTA moet dan ook een advies van de NMa en de goedkeuring van de Europese Commissie hebben.