1 min

Walt Disney is een samenwerking aan gegaan met Yahoo! om televisieprogramma’s van Disney beschikbaar te stellen via Yahoo’s Connected Tv, het internetplatform van Yahoo voor televisies.

Disney kijkt vooral naar de speciale software van de internetgigant, namelijk Yahoo Connected TV. Deze software wordt gebruikt door meerdere tv-fabrikanten om widgets van allerlei mediabedrijven aan consumenten te kunnen aanbieden via hun televisie. Yahoo heeft inmiddels meer dan 100 TV applicaties beschikbaar op het platform en is onlangs nog nieuwe overeenkomsten aangegaan met bedrijven voor het lanceren van nieuwe apps.

Disney zou soortgelijke widgets willen ontwikkelen voor ESPN, ABC en zijn eigen netwerk, Disney Network. Volgens The Wall Street Journal worden deze widgets op dit moment nog niet ontwikkelt omdat er nog niet is besloten of het mediabedrijf op deze wijze videocontent wil gaan aanbieden. Hoe de samenwerking er dus precies uit gaan zien en waar nog over gesproken moet worden is niet geheel duidelijk, maar de partijen gaan wel samen televisie activiteiten ontplooien.