Abonneer je gratis op Techzine!

De marktwaarde van Facebook is Amazon.com voorbij geschoten na het zakken van de aandelen van Amazon. Deze aandelen zakte afgelopen vrijdag 7,2 procent nadat de verwachte verkoopcijfers tegenvielen. Hiermee komt de marktwaarde van Amazon op 77,2 miljard dollar waar Facebook een marktwaarde van 82,9 miljard dollar heeft.


Facebook heeft sinds half december een groei van meer dan 40 procent doorgemaakt. Waar Facebook in november bekend maakte in vier maanden 42 procent te zijn gegroeit, gebeurde dit nu in anderhalve maand. De groote van Facebook is hierdoor sinds maart verzevenvoudigd. Hiermee word goed duidelijk dat de populariteit van sociale networken stijgt.

Facebook is echter geen beursgenoteerd bedrijf. De aandelen worden verhandelt op de Secondmarket. Dit is een veilingsite waar werknemers en aandeelhouders hun aandelen kunnen aanbieden. De aandelen van Facebook gaan momenteel voor 60 dollar per stuk over de toonbank. Alleen Google de grootste zoekmachine ter wereld reikt nu nog boven Facebook met een waarde van 192 miljard dollar.