1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Ad Scheepbouwer vertrekt deze week na 10 jaar als bestuursvoorzitter bij KPN, zijn functie wordt overgenomen door Eelco Blok. Ter afsluiting hield NRC Handelsblad een interview met de aftredende Scheepbouwer. Tijdens dit interview vertelde Scheepbouwer dat er de afgelopen 10 jaar minstens drie pogingen zijn gedaan om KPN over te nemen maar dit mislukte keer op keer omdat KPN simpelweg te duur zou zijn.

KPN is momenteel actief in Nederland, België en Duitsland maar is in Nederland verreweg het grootst. Scheepbouwer heeft verder geen namen genoemd van de partijen die hebben geprobeerd het bedrijf over te nemen, wel gaf hij aan dat dit partijen zijn die groot genoeg zijn en van goede huize komen. Voorbeelden hiervan zijn Franse Telecom en het Spaanse Téléfonica maar hij wilde geen namen bevestigen.

Scheepbouwer geeft verder aan dat de groeikansen voor KPN op de Nederlandse markt nog maar minimaal zijn. Het bedrijf heeft op veel vlakken al een groot marktaandeel, de enige manier om te groeien is om de kleinere partijen uit de markt over te nemen.