1 min

Een cracker claimt de beschikking te hebben gekregen over de database van het PlayStation Network en zou deze te koop hebben aangeboden, zo melden onbevestigde berichten.

Het bericht wordt gemeld door iemand op Twitter die claimt beveiligingsonderzoeker te zijn. Op verschillende ondergrondse fora wordt de database aangeboden, zo meldt de Twitteraar Kevin Stevens. Volgens het bericht zou Sony de mogelijkheid hebben gekregen om de gehele database, waar mogelijk ook creditcardgegevens inzitten compleet met beveiligingsgetallen, terug te kopen, maar zou het hier geen gehoor aan hebben gegeven.

Nu heeft een cracker dus mogelijk de database online gezet die hij opstuurt naar de hoogste bieder. De database zou overigens alle gegevens bevatten, dus naast creditcardgegevens ook gebruikersnamen, wachtwoorden, e-mailadressen en naw-gegevens.

Overigens is het zeer onwaarschijnlijk dat de cracker ook beschikt over de beveiligingsgetallen van de creditcards, gezien deze normaliter alleen bekend zijn bij de bank en Sony deze gegevens van encryptie zou hebben voorzien. Daarnaast is het nog onbevestigd of de cracker ook echt over de database beschikt.