1 min

Tags in dit artikel

,

Onderzoeksbureau Ovum verwacht dat de financiële markten tegen de 90 miljard dollar zullen investeren tegen de tijd dat het 2015 is. De reden hiervoor zou de sterke groei van de Aziatische markten zijn alsmede grote hedgefondsen.

De Aziatische en landen in de Grote Oceaan groeien hard en spenderen steeds meer aan IT. In China groeien de jaarlijkse bedragen uitgegeven aan IT met bijna negen procent. Deze jaarlijkse groei zal zich doorzetten tot 2015. Daarnaast groeit Hong Kong met acht procent en Singapore met zeven procent. Deze groei is met name interessant omdat het de Verenigde Staten en Groot-Brittannië overklast. Laatste genoemde landen hebben slechts een bescheiden groei van zes procent.

Analisten bij Ovum stellen dat steeds meer internationale bedrijven hun IT-afdelingen verplaatsen van steden als New York en London naar Beijing omwille van hun groeiende economische invloed.

Grote hedgefondsen spenderen procentueel gezien nog veel meer. Daar waar China groeit met negen procent doet deze groep daar nog drie procent bij op de komende jaren. Voor zulke fondsen is dit de hoogste groei sinds de crisisjaren in 2008 en 2009. In die jaren bleven investeerders weg en was er onvoldoende kapitaal beschikbaar voor nieuwe IT-investeringen. Pas in 2012 zullen ze het oude niveau van voor de recessie bereiken.