Apple eist een algeheel verkoopverbod van de Galaxy-lijn in Nederland. Apple wil dat Samsung geen enkele smartphone of tablet van de Galaxy-serie verkoopt in ons koude kikkerlandje. Winkels zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van dit verbod: ze moeten zelf hun schappen leeghalen en hun voorraden retourneren, anders plegen zij ook inbreuk.


Apple eist een verkoopverbod op de Galaxy Tab (7 inch), Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 10.1v, Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy Ace. De aanklacht van Apple tegen Samsung is dus veel omvangrijker dan gedacht. Daarnaast eist Apple een verkoopverbod van nog meer "inbreukmakende telefoons en tablets". Het zou volgens Webwereld gaan om andere producten uit de Galaxy-serie, namelijk de Gio, Nexus, 551, Europa, Apollo en de Mini.

Volgens Apple ligt het "in de lijn der verwachting dat ook deze toestellen onder de beschermingsomvang van één of meer van de ingeroepen octrooirechten vallen".

De aanklacht beperkt zich niet tot een verkoopverbod. Apple eist dat Samsung een einde maakt aan alle commerciële activiteiten in Nederland. Dat betekent dus geen import, export, handel, distributie en verkoop van de Galaxy-producten. Dit verbod geldt eveneens voor winkeliers. Om hen op de hoogte te stellen van deze eisen dient Samsung een brief te sturen naar alle winkels en partners met het verzoek om alle Galaxy-producten "binnen 14 dagen" te retourneren aan Samsung. Geven zij geen gehoor aan deze eis, dan maken zij ook inbreuk op Apple’s rechten.

Apple claimt dat Samsung het patent-, model- en auteursrecht schendt met de producten uit de de Galaxy-serie. Zo zouden deze producten "slaafse kopieën" zijn van Apple producten. Samsung is volgens Webwereld allerlei procedures gestart om de patenten en modellen van Apple ongeldig te laten verklaren door de rechter. Volgens een anonieme bron zouden alleen bij de Haagse rechter al tien verschillende procedures lopen tussen Apple en Samsung.

Voorlopig legt de Haagse rechter nog geen verkoopverbod op aan Samsung. Hij zal op 15 september uitspraak doen in deze zaak. Als hij een geheel dan wel gedeeltelijk verkoopverbod oplegt aan Samsung, dan zal dit verbod pas op z’n vroegst op 13 oktober ingaan. Voorlopig mag Samsung dus de handel in de Galaxy-prducten in Nederland voortzetten.

Gisteren besliste de Duitse rechter dat Samsung de Galaxy Tab 10.1 in heel Europa behalve Duitsland mag verkopen. Samsung stapte naar de rechter om het import- en verkoopverbod af te dwingen. De telecomproducent benadrukte dat er verschil is tussen Samsung GmbH, het Duitse filiaal van de tabletproducent, en Samsung Korea. De rechter stelde Samsung in het gelijk, waardoor Samsung Korea nu dus in heel Europa behalve Duitsland de Galaxy Tab 10.1 mag verkopen.