Vanaf gisteren is Google Wallet, het mobiele betaalsysteem van Google, ook te gebruiken op mobiele versies van websites die geraadpleegd worden via de smartphone. Wanneer de website betalingen via Google Wallet ondersteunt, kan in een paar simpele handelingen een aankoop gedaan worden.

Volgens Google zou 97 procent van de mobiele shoppers hun online winkelwagen in de steek laten, wanneer zij proberen af te rekenen. De grootste reden hiertoe zou de gigantische waslijst aan informatie zijn die zij moeten invullen wanneer er afgerekend moet worden. Google breidt om deze reden zijn Wallet-dienst uit naar mobiele websites.

Google Wallet-betalingen zouden in een aantal simpele handelingen voltooid kunnen worden, het is een kwestie van op een knop drukken en vervolgens je logingegevens invullen zou voldoende moeten zijn om een transactie te voltooien. Op het moment van schrijven lijkt er eigenlijk maar één struikelblok te zijn, het aantal bedrijven dat deze manier van betaling ondersteunt is op dit moment nog op één hand te tellen.

Of en wanneer de dienst naar Nederland zal komen, zal waarschijnlijk afhangen van hoe de dienst ontvangen wordt in de Verenigde Staten.