2min Devices

PayPal ziet Google Wallet niet slagen

‘Google Wallet zal de aankomende drie jaar nog niet gaan slagen’ dat stelt Paypal in een interview met Techcrunch. Het bedrijf opende onlangs de strijd voor de mobiel betalende klant door met eenzelfde dienst te komen.

PayPal ziet Google Wallet niet slagenVolgens Anuj Nayar, Director of Communications bij PayPal, zal de NFC-technologie die Google gebruikt de aankomende drie jaar nog zeker niet gaan slagen. Dit zou te wijten zijn aan het feit dat de mensen hun gedrag bij een aankoop moeten veranderen en dit zou voorlopig nog niet aanslaan. Volgens het bedrijf zitter er grote beperkingen aan het gebruik van Near Field Communication (NFC).

Hoewel Paypal uit dat zij Google Wallet de aankomende drie jaar nog niet ziet slagen, investeert het bedrijf zelf ook in de markt van het nieuwe mobiele betalen. Paypal mag zich dan wel negatief uiten over het gebruik van de NFC, verschillende grote fabrikanten van smartphones zijn wel degelijk enthousiast over het gebruik van deze chip. Het ziet er dan ook uit dat we in de toekomst in veel nieuwe smarthpones de NFC-chip terug zullen vinden.

Paypal en moederbedrijf eBay zijn overigens ook in een rechtszaak verwikkeld met Google omtrent de nieuwe Google Wallet dienst. Zo zou Google beschikken over bedrijfsgeheimen van Paypal doordat twee voormalige werknemers van Paypal nu voor Google werken en mee hebben geholpen aan het opzetten van Google Wallet.

Bron:Nu.nl