2min

Wie vandaag de website van de Apple Store bezoekt krijgt een berichtje te zien dat ze op de achtergrond bezig zijn met met het aanbrengen van updates en dat de website snel weer online zal zijn. Storing? Absoluut niet: de website is tijdelijk offline gehaald vanwege de herdenking van de overleden oud-topman Steve Jobs.

Vorige week kondigde Tim Cook, de nieuwe CEO van Apple, aan dat woensdag 19 oktober in het teken staat van Steve Jobs. Op internet wordt gesproken over Steve Jobs Day. Op deze dag staan de medewerkers van Apple stil bij het leven van Steve Jobs, zijn prestaties en wat hij voor het bedrijf en de technologische wereld heeft betekend.

Uit respect en om andere medewerkers wereldwijd de gelegenheid te geven om Jobs te herdenken, is de Apple Store tijdelijk uit de lucht. Diverse Apple Stores in Californië namen geen online bookings in behandeling. Ook demonstraties worden hier niet vandaag niet aangeboden. Voor medewerkers uit Azië en Australië zijn er speciale maatregelen getroffen: zij kunnen de herdenking via een live stream op de voet volgen.

De viering zal op het hoofdkwartier van Apple in Cupertino plaatsvinden van 10:00 tot 11:30 lokale tijd. Aansluitend zal er een herdenking plaatsvinden op de Stanford University. Kopstukken uit de technologische wereld en de politiek alsmede andere beroemdheden zullen daarbij aanwezig zijn.

Steve Jobs stierf op woensdag 5 oktober op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij laat zijn vrouw en vier kinderen achter.