1 min Applications

Apple lanceert In Memoriam webpagina Steve Jobs

Apple heeft woensdag 19 oktober uitgeroepen tot Steve Jobs Day. Daarvoor haalde het elektronicabedrijf gisterenochtend tijdelijk de website uit de lucht, maar dat is nog niet alles. Inmiddels heeft Apple ook een In Memoriam webpagina geopend.

Apple lanceert In Memoriam webpagina Steve JobsDe webpagina is te bezoeken via de site van Apple op http://www.apple.com/stevejobs/. Hier kan iedereen die daar behoefte aan heeft een condoleancebericht achterlaten. Daarvoor hoef je alleen een berichtje op te sturen naar rememberingsteve@apple.com. Een van de redacteuren van Apple kiest dan willekeurig een berichtje uit en plaatst deze op de webpagina. Meer dan een miljoen mensen hebben inmiddels al gebruik gemaakt van deze optie.

Vandaag stond Apple wereldwijd stil bij het plotse overlijden van Steve Jobs. Daarvoor organiseerde Tim Cook, de CEO van Apple, een bijeenkomst in het Apple hoofdkwartier in Cupertino. Hier konden medewerkers en andere genodigden hun gedachtes uitwisselen over het leven en werk van Jobs.

Na afloop was er een herdenking op Stanford University. Hier waren naast Apple-medewerkers ook politici en andere beroemdheden aanwezig, waaronder Bill Clinton en Bono.

Uit respect was de website van de Apple Store tijdelijk niet beschikbaar. Zo konden medewerkers van de Apple Store wereldwijd van de gelegenheid gebruik maken om na te denken wat Jobs voor hen persoonlijk heeft betekend.

Apple lanceert In Memoriam webpagina Steve Jobs

Bron:Apple Insider