Mogelijk aanklacht tegen RIM ter compensatie

Verschillende Amerikaanse en Canadese advocatenbureaus zijn momenteel bezig met een onderzoek of dat zij Research in Motion aan kunnen klagen vanwege de storingen van afgelopen week.

Mogelijk aanklacht tegen RIM ter compensatieDeze advocatenbureaus onderzoeken of ze de Canadese fabrikant van smartphones en tablets in een collectief aan kunnen klagen. Hierdoor hoeft er maar een rechtszaak plaats te vinden. De mogelijkheid om een pakket met gratis applicaties te downloaden ter waarde van 72 euro wordt door vele wereldwijd gezien als niet afdoende compensatie. De meerderheid eist hun geld terug wegens gemaakte kosten door de storing die zo’n drie a vier dagen aanhield.

Buiten de advocaten in de Verenigde Staten en Canada is ook de Nederlandse Tweede Kamer van mening dat er een financiële compensatie moet plaatsvinden. De Kamer heeft in het verleden al vaker gesproken over het verplicht stellen van een financiële compensatie na een storing en wil dit dan ook verplicht gaan stellen. Minister Maxime Verhagen is dan ook gevraagd in gesprek te gaan met Research in Motion. De Amerikaanse en Canadese advocatenbureaus zullen, wanneer het tot een aanklacht komt, Research in Motion aanklagen op het schenden van het contract of misleiden van gebruikers over de kwaliteit en zekerheid van het netwerk van RIM.

Bron:Nu.nl