De kersverse CEO van HP, Meg Whitman, heeft een vrij opmerkelijke uitspraak gedaan. Whitman voorspelt namelijk dat de koppositie van HP in 2012 zal worden overgenomen door Apple als grootste pc-fabrikant.

Echter verwacht Whitman dat zij met Hewlett-Packard deze plaats in 2013 weer terug zal pakken van Apple. In een interview laat Whitman weten dat zij verwacht dat Apple op korte termijn de nummer één plek van HP over zal nemen als HP niet snel iets doet. De CEO is er zeker van dat wanneer de iPad 3 op de markt zal komen, dit voor Apple van groot voordeel zal zijn en ze hiermee de grootste fabrikant zullen worden.

Deze bewering komt na een opmerking van Canalys Analist Tim Coulling. Deze analist stelde eerder dat HP en Apple in het vierde kwartaal van dit jaar zouden strijden om de eerste plek. Echter zou Apple moeten wachten tot de release van de iPad 3 tot zij deze plek over zou kunnen nemen. In plaats van het wegwuiven van deze bewering nam Whitman de opmerking zeer serieus en kwam zij met de verklaring dat zij ook verwacht dat Apple in staat is om HP voorbij te gaan, maar stelt wel dat dit slecht voor korte duur zal zijn en HP een jaar later de positie weer terug pakt.