2min

Google wil op korte termijn nog steviger de concurrentie aan gaan met Apple’s iPad op de tabletmarkt. Het internetbedrijf zal binnen nu en zes maanden een eigen Nexus tablet gaan lanceren. Wie de tablet gaat fabriceren voor Google is nog onbekend.

Dit heeft Eric Schmidt, topman bij Google, in een interview met de Italiaanse krant, Corriere della Sera, gezegd. Het Amerikaanse internetbedrijf wil een einde maken aan de heerschappij van Apple op de tabletmarkt door een eigen ‘iPad-killer’ te introduceren.

Schmidt is zeer lovend over Steve Jobs. "Hij is de Michelangelo van onze tijd. Hij heeft het revolutionaire potentieel van de tablet bedacht en heeft een verbazingwekkend product als de iPad op de markt gebracht", aldus Schmidt.

Het is niet de eerste keer dat Google een poging doet om het marktaandeel van Apple op de tabletmarkt te reduceren. Samen met Motorola lanceerde Google eerder dit jaar de Motorola Xoom, die voorzien was van het besturingssysteem Android 3.0 (Honeycomb). Maar deze tablet sloeg, evenals de opvolger de Xoom 2, niet aan bij het grote publiek. Met de komst van Ice Cream Sandwich, het besturingssysteem dat geschikt is voor zowel smartphones als tablets en terug te vinden is in de Galaxy Nexus, wil Google ditmaal zelf een poging wagen.

Over de nieuwe, nog te verschijnen tablet van Google zijn geen technische details bekend. Dat Ice Cream Sandwich het besturingssysteem van de nieuwe tablet zal zijn ligt voor de hand. Verder is er niets bekend over het prijskaartje van de tablet, de specificaties en wie deze voor Google gaat fabriceren. Al ligt het voor de hand dat Google zal kiezen voor Motorola of Samsung. Vooralsnog moeten we even geduldig afwachten tot er meer informatie uitlekt of Google meer bekendmaakt.