2min

Zowel Acer als Motorola zouden willen wachten met de introductie van hun tablets tot Android 3.0 beschikbaar is. Dit zou inhouden dat 2 mogelijke iPad killers pas in het 1e kwartaal van 2011 op de markt kunnen verschijnen.

Verschillende bronnen rond de Chinese krant de Digitimes hebben dit gemeld. Android 3.0 komt als alles goed gaat dit najaar beschikbaar voor de fabrikanten. Google gaat in Android 3.0 veel meer aandacht besteden aan de interface en tevens de mogelijkheden voor tablets beter mogelijk maken.

De bronnen rond de krant hebben ook aangegeven dat Google met Motorola een samenwerking is aangegaan voor een Google Tablet. Eerder werd verwacht dat Google samen met HTC een tablet zou gaan ontwikkelen maar het lijkt er nu op dat Motorola de gelukkige is geworden. De tablet zou 10,1 inch moeten worden met een wat minder helder scherm dan de iPad maar wel een stukje dunner.

Voor de tablet fabrikanten is Android 3.0 een echte vooruitgang voornamelijk het verhogen van de schermresoluties is een aanpassing die echt nodig is. Of andere fabrikanten zelf de Android 2.2 (Froyo) code hebben aangepast om dit soort functies mogelijk te maken is onbekend. Daarvoor moeten we wellicht wachten op de tablet van Samsung welke volgende week op de IFA ten toon wordt gesteld.

Acer heeft in een eerder stadium twee tablets aangekondigd voor eind 2010, één Windows 7 tablet en één Android tablet, het Windows 7 model wordt nog steeds dit jaar verwacht, de Android dus waarschijnlijk niet.