2min

Als we Eldar Murtazin moeten geloven dan kunnen we deze zomer rekenen op de komst van een Google Nexus Tablet. Murtazin is een techdeskundige die in het verleden al meer dan eens details wist te meldden van producten, ver voor de officiële aankondigingen en lanceringen. Volgens de beste man zal LG verantwoordelijk zijn voor de productie van deze tablet.

Zoals inmiddels wel duidelijk was zal Android Honeycomb deze zomer helemaal klaar zijn. Op dat moment zal ook menig fabrikant met eigen tablets op de markt gaan komen die voorzien zijn van het besturingssysteem. Veel fabrikanten hebben de lanceerdata uitgesteld tot of september. Nu lijkt het er dus op dat Google net als in de smartphone markt ook in de tabletmarkt een eigen model laat maken.

In de smartphone markt liet het eerder HTC de Nexus One maken en Samsung de Nexus S. Beide zijn enorm goede smartphones die gericht zijn op de high-end markt. Wat Google met deze telefoons heeft gedaan en waarschijnlijk dan ook met de tablet gaat doen is om de beste hardware en mogelijkheden van Android samen te brengen in één apparaat. Hierdoor legt Google een soort lat neer voor de concurrentie, willen deze in de high-end markt toestellen verkopen dan moeten ze in de buurt komen van deze toestellen of ze overtreffen. Hierdoor kan Google op een slimme manier de markt beïnvloeden en ze min of meer verplichtten te innoveren. Dat Google een soortgelijke tactiek zou willen gebruiken voor de tabletmarkt is dan ook niet onlogisch.

Zoals het er nu naar uit ziet zal de eerste Nexus tablet door LG worden geproduceerd. Hiermee wordt er een derde fabrikant toegevoegd aan de Nexus lijn en krijgt iedereen van Google kennelijk een kans. Wellicht dat Motorola dan in 2012 een Nexus product mag gaan ontwikkelen.