1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zoals verwacht hebben de overstromingen in Thailand een behoorlijke nasleep gekregen. Ook Nikon blijkt hard getroffen door de overstromingen.

Mede door de overstromingen moet de fabrikant van camera’s noodgedwongen een verlies nemen van zo’n 143,1 miljoen dollar over het laatste kwartaal van 2011. Dit verlies is het directe gevolg van de overstromingen in Thailand die de fabriek van het bedrijf volledig met de grond gelijk maakte, aldus Nikon. Het nieuws komt een dag nadat ook Sony een verlies moest presenteren met grotendeels dezelfde oorzaak.

Helaas zal het niet bij deze twee fabrikanten blijven en zullen nog een reeks van andere bedrijven met vergelijkbare verliezen op de proppen gaan komen doordat producties stil zijn komen te liggen. Zo is het van merken als Intel, Sony en Fujitsu al bekend dat zij grote verliezen hebben geleden. Indirect heeft namelijk een groot deel van de markt veel last van de overstromingen. Een voorbeeld hiervan zijn de tekorten in harde schijven waar bijna elke fabrikant van computers mee te maken heeft.