Naast Facebook, Google en Sony verwacht ook Intel dat het financiële schade zal lijden als gevolg van de overstromingen in grote delen van Azië enkele maanden geleden. De Amerikaanse producent van processoren schat dat ze dit kwartaal één miljard dollar minder omzet zal genereren.

Eind vorig kwartaal voorspelde Intel dat het 14,7 miljard dollar zou gaan omzetten in het vierde kwartaal van dit jaar. Het bedrijf erkent dat het wellicht te optimistisch is geweest in haar voorspelling en stelt de omzetverwachting naar beneden bij met één miljard dollar. Het technologiebedrijf voorspelt dat de problemen ook gevolgen zullen hebben op de resultaten van het eerste kwartaal van 2012.

Naast Intel kampen onder meer Facebook en Google ook met problemen als gevolg van overstromingen in Thailand en andere delen van Azië. Deze regio is verantwoordelijk voor de productie van meer dan de helft van alle geproduceerde harde schijven ter wereld. Doordat de productie van nieuwe harde schijven aan banden is gelegd als gevolg van de overstromingen, komt de opslagcapaciteit van Facebook en Google in het geding.

De een z’n dood is de ander z’n brood: terwijl Facebook en Google dus met forse problemen kampen, profiteert HP van deze omstandigheden. Volgens de CEO Meg Whitman kloppen deze internetbedrijven bij HP aan om servers te bestellen. "Op dit moment bouwen ze geen servers, omdat ze geen harde schijven hebben. Daarom kloppen ze bij ons aan. Google, Facebook en andere bedrijven bellen ons nu, omdat zij niet in staat zijn om harde schijven te verkrijgen", aldus Whitman.

Ook Sony lijdt onder de overstromingen. Hierdoor was het Japanse elektronicaconcern niet in staat om de overzeese voorraden op peil te houden, wat zijn impact had op de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf. iSupply schat dat er in het eerste kwartaal van volgend jaar 3,8 miljoen minder computers verscheept zullen worden als gevolg van het tekort aan harde schijven. Volgens het onderzoeksbureau zullen alle computerproducenten wereldwijd 376 miljoen PC’s verkopen in 2012, omgerekend 22 miljoen PC’s minder dan het aanvankelijk inschatte.