Amazon gaat web videodeal aan met Viacom

Online retailer Amazon.com zal zeer spoedig een deal aankondigen met Viacom waarmee het via het web video’s aan kan bieden aan haar klanten. Volgens de bronnen zou het een aparte abonnementservice worden om concurreren met Netflix. Volgens twee personen binnen de organisatie zou de deal deze week bekend gemaakt worden.

Amazon gaat web videodeal aan met ViacomViacom is in het bezit van TV-shows en films van MTV Networks, Nickelodeon en Paramount Studios en zou zich hiermee aansluiten bij de overige partners van Amazon voor haar Prime Instant Video-service. Tot dusver zijn CBS Corp, Warner Bros, Fox, Sony, NBC Universal en Walt Disney de overige leveranciers voor deze video service.

Afgelopen week vertelde Phillipe Dauman van Viacom aan Wall Street analisten dat er een nieuwe deal voor online video aan zat te komen, maar noemde op dat moment nog geen partner. Amazon’s Prime Instant Video is tot nu toe alleen beschikbaar als add-on voor Prime leden, maar het bedrijf zou dit dus willen uitbreiden naar een losstaande service voor niet-Prime leden. De Kindle Fire, Amazon’s tablet, zou hiermee een flinke boost kunnen krijgen, volgens insiders bij Amazon.

Amazon zou nog met meerdere Hollywood Studios in gesprek zijn om het assortiment aan te vullen. De web video markt in Amerika wordt op dit moment nog gedomineerd door Netflix, maar grote spelers als Google en Verizon Communications zullen naast Amazon dit jaar gelijksoortige services lanceren.

Bron:Reuters