1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft zonder pardon twee van haar medewerkers op staande voet ontslagen. Zij hebben zich volgens de softwaregigant schuldig gemaakt aan het misbruiken van de financiële middelen van het bedrijf.

Dat bevestigt Microsoft in een verklaring tegenover Adage.com. Volgens het bedrijf hebben de medewerkers zich schuldig gemaakt aan "mismanagement van bezittingen van het bedrijf en verkoopvoorzieningen". Dat is een inbreuk op de interne richtlijnen van Microsoft waar slechts één maatregel bij past: ontslag. Dat is dus ook wat Microsoft heeft gedaan.

Het gaat om de medewerkers Eric Hadley en Sean Carver. Hadley was tot voor kort general manager bij de Bing-afdeling. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing van Microsoft’s zoekmachine. Carver was een marketing adviseur. Hij gaf advies over de reclame-uitingen op de Bing-afdeling.

Of Microsoft nog verdere stappen zal ondernemen tegen de oud-medewerkers is onbekend. Zowel Hadley als Carver hebben zich nog niet openlijk geuit over het ontslag. Volgens Business Insider zal Mike Nichols, de nieuwe general manager bij Bing, de verantwoordelijkheden van de ontslagen medewerkers voorlopig op zich nemen.