Geen inzage documenten Motorola voor Apple

Apple vist achter het net in de rechtszaak tegen Motorola. Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft van de rechter te horen gekregen dat het toch geen inzage krijgt in vertrouwelijke documenten van Motorola. De rechtbank vindt de motieven van Motorola om inzage te weigeren "overtuigend".

Geen inzage documenten Motorola voor AppleBegin deze maand viel de uitspraak van de rechter nog uit in het voordeel van Apple. De rechtbank van de staat Illinois besloot dat Apple vertrouwelijke documenten mocht inzien die meer details gaven over de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem Android. Tevens stond de rechter toe dat Apple de papieren mocht inzien waarin de overname van Motorola Mobility uit de doeken werd gedaan.

Motorola liet het hier niet bij zitten en ging in hoger beroep tegen de uitspraak en met succes. De rechtbank komt nu terug op haar eerdere vonnis en ontzegt Apple inzage in de gewenste documenten. Volgens de rechter is het verzoek van Apple "vaag en veel te breed". Daarnaast noemt hij de argumenten van Motorola om inzage te verbieden "overtuigend". Als Apple nog een kans wil maken om de papieren in te zien, dan zal het haar verzoek beter moeten specificeren.

De overname tussen Google en Motorola Mobility zit nog niet in kannen en kruiken. De Amerikaanse en Europese autoriteiten hebben weliswaar het groene licht gegeven voor de overname door Google, de Chinese en Israëlische autoriteiten moeten hun fiat nog geven. Met de overname wil Google haar patentportfolio aanzienlijk uitbreiden om zich beter te kunnen weren in lopende rechtszaken tegen het Android-besturingssysteem. Met de overname gaat een bedrag gemoeid van 12,5 miljard dollar.

Bron:Webwereld