Abonneer je gratis op Techzine!

De twee hackers-groepen LulzSec en Anonymous gaan samenwerken. Dit blijkt een recente verklaring van LulzSec waarin de groep spreekt over de toekomstplannen van de hackers. Het doel van de twee groepen is het openbaar maken van gevoelige overheidsinformatie.

Volgens LulzSec stroomt de overheid over van corruptie en weten inwoners maar weinig van wat er echt gaande, volgens beide partijen wordt er allerlei informatie achter gehouden door overheden die de inwoners horen te weten. Het is volgens LulzSec daarom de hoogste tijd om de klokken te luiden en de strijd aan te gaan met wat volgens LulzSec de "freedom-snatching moderators of 2011" zijn. Voor deze strijd zal LulzSec samen gaan werken met Anonymous om zo een nog betere resultaten te boeken in het hacken en verkrijgen van informatie.

Deze strijd omschrijft LulzSec als "Operation Anti-Security" waarin de hackers het vuur zullen openen op elke overheid of instantie die hun pad kruist. De prioriteit van LulzSec en Anonymous zal liggen bij het stelen en lekken van zoveel mogelijk geheime documenten van overheden en andere vergelijkbare instanties. Daarnaast zouden ook banken en andere hoog geplaatste instellingen op de lijst van mogelijke doelwitten staan.

De twee groepen roepen op om LulzSec en Anonymous te steunen in deze strijd. Ras, uiterlijk, opleiding, afkomst of overtuiging zijn volgens de groepen niet belangrijk. Enkel het bewust zijn dat we leven in een wereld vol corruptie is volgens de verklaring voldoende.