1 min

Het Canadese Research in Motion heeft de bijeenkomst met investeerders die normaliter tijdens Blackberry World plaatsvindt uitgesteld. Het bedrijf kiest er voor om deze bijeenkomst te houden zodra BlackBerry 10 is gelanceerd.

Een woordvoerder van Research in Motion heeft laten weten dat de fabrikant ervoor kiest om bij deze conferentie meer de focus te leggen op de consument, ontwikkelaars en partners die het bedrijf rijk is. Voor de presentatie en bijeenkomst voor investeerders zal Research in Motion volgens de woordvoerder een aparte sessie organiseren. Een precieze datum of locatie werd nog niet vermeld.

In eerste instantie verkondigde Research in Motion dat zij modellen met deze nieuwe versie van het besturingssysteem gelijktijdig met de PlayBook OS 2.0 zou uitbrengen. Dit is helaas niet gelukt, de fabrikant liet eerder al weten de smartphones uit te stellen tot later dit jaar om gebruik te kunnen maken van een krachtigere en zuinigere chipset. De eerste modellen worden nu halverwege 2012 verwacht.

UPDATE: Correctie, de financiële cijfers worden vanavond om 22:00 Nederlandse tijd gepresenteerd, de bijeenkomst met investeerders die normaal tijdens Blackberry World plaatsvindt is uitgesteld tot Blackberry 10 beschikbaar is.