1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple en het Chinese Proview zijn momenteel verwikkeld in een diepgaande rechtszaak over het gebruik van de merknaam iPad. Deze strijd heeft nu een nieuw hoofdstuk gekregen, nadat het Chinese Proview heeft laten weten er alles aan te zullen doen om Apple te stoppen.

De strijd tussen de twee fabrikanten kent echter al een aantal hoofdstukken. Apple verloor in China de rechtszaak om het gebruik van de naam iPad. De Chinese autoriteiten haalden daarop alle iPads uit de winkels in de stad Shijiazhuang. Proview rook vervolgens bloed en eiste een verbod op de iPad in China, klaagde Apple aan in de Verenigde Staten en probeerde ook een exportverbod op de tablet van de grond te krijgen.

Nu blijkt dat Proview ook recent een bizarre brief heeft rondgestuurd aan retailers. Hierin dreigt het bedrijf met juridische stappen wanneer zij de iPad besluiten te verkopen. Daarnaast probeert Proview nu ook de import van de nieuwe iPad tegen te houden nu deze toch door de Chinese overheid is goedgekeurd.

Daarnaast zou het bedrijf hebben laten weten alles er aan te zullen doen om de verkoop tegen te houden. Naast een verse rechtszaak zou Proview ook alle verschepingen in beslag willen nemen. Proview zou hiervoor al een verzoek hebben ingediend bij de rechtbank.