Nintendo heeft vandaag haar jaarcijfers bekend gemaakt. Het is voor het eerst dat het Japanse bedrijf op jaarbasis een negatief resultaat moet noteren. Toch wordt de toekomst positief ingezien, nieuwe projecten zouden volgend jaar weer voor winst moeten zorgen.

Nintendo’s omzet daalde in het afgelopen jaar met 36,2 procent naar 5,2 miljard euro, wanneer de cijfers worden vergeleken met het voorgaande jaar. Toen bedroeg de omzet nog 7,5 miljard euro. Het verlies van 400 miljoen euro is minder groot dan waar analisten op rekenden, wat mede door de zwakke yen zou komen. Voor 2013 ziet Nintendo het echter positief in, het bedrijf verwacht een omzet van 7,6 miljard euro te realiseren. Dit zou een stijging van 26,6 procent zijn, daarnaast zou er weer winst worden gegenereerd.

Voor het komende jaar verwacht Nintendo dat het roer wordt omgegooid doordat de verkoop van de 3DS-handhelds winstgevend zal worden. Vooralsnog werd dit toestel namelijk onder de productieprijs verkocht, maar halverwege het nieuwe financiële jaar dat eindigt op 31 maart 2013 zullen de productiekosten ver genoeg gedaald zijn waardoor er winst wordt gemaakt op de verkoop. Nintendo verwacht tevens veel van New Super Mario Bros. 2, een 3DS-game die in augustus in de winkels belandt. Ook een nieuwe Animal Crossing en Brain Age zullen hun steentje bij moeten dragen. De lancering van de nieuwe console, de Wii U, moet ook een impact maken, maar het is de vraag of Nintendo deze console in den beginne niet ook met verlies zal moeten verkopen.