1 min

Het gaat fabrikant Huawei voor de wind. De Chinese fabrikant verwacht in 2012 een omzet van negen miljard dollar te behalen aan de verkoop van smartphones. Vorig jaar bleef Huawei nog steken op 6,8 miljard dollar.

Het lijkt er op dat er betere tijden aangebroken zijn voor de Chinese fabrikant. Met die reden verwacht Huawei dat zij dit jaar 60 miljoen smartphones verkopen. Dit heeft Yu Chengdong van de Huawei Consumer Business Group uitgesproken tegenover de krant China Daily. In de toekomst zou dit getal verder uit moeten groeien en wordt weldra de grens van 100 miljoen verkochte smartphones per jaar gepasseerd. Afgelopen jaar verkocht de fabrikant 20 miljoen smartphones.

Deze 20 miljoen smartphones is een klein getal vergeleken met de 130 dumb- en featurephones die de fabrikant afgelopen jaar verkocht. Echter worden smartphones steeds belangrijker voor Huawei. De fabrikant heeft dan ook grote ambities met haar smartphone-tak. De fabrikant heeft het doel de nummer één te worden op het gebied van smartphones.