Google CEO Larry Page heeft op het officiële Google Blog bevestigd dat de overname van Motorola Mobility door Google is voltooid. In totaal betaalt Google 12,5 miljard dollar, omgerekend bijna 9,8 miljard euro, voor de smartphonefabrikant.

Onlangs gaven de Chinese autoriteiten Google toestemming voor de overname, nadat de Verenigde Staten en de Europese Unie de Chinezen in februari al voor gingen.

Direct na het bekendmaking deed Sanjay Jha een stap terug als CEO van Motorola Mobility, hij draagt het stokje over aan Dennis Woodside, een veteraan binnen Google. Woodside heeft op zakelijk gebied veel bijgedragen aan Google’s mondiale groei.

Dankzij de overname heeft Google de mogelijkheid om onder eigen merknaam smartphones en tablets uit te geven. De technologiegigant beloofde zijn afnemers dat Motorola geen voorkeurspositie toebedeeld zal krijgen, waardoor geen oneerlijke concurrentie zou kunnen ontstaan. Ook verkrijgt Google een portfolio van belangrijke patenten, waarmee Google zich kan verdedigen tegen de aanhoudende rechtszaken tussen smartphonefabrikanten, daar ging het Google waarschijnlijk vooral om.