1 min

Tags in dit artikel

, ,

De uitspraak met betrekking tot het import- en verkoopverbod op de Xbox 360 is uitgesteld. Motorola maakte werk van zo’n verbod, aangezien Microsoft inbreuk maakt op vier patenten die in de populaire gameconsole worden gebruikt.

De commissie van de International Trade Commission (ITC) besliste in april dat Microsoft onrechtmatig gebruik maakt van vier patenten van Motorola, dat nu onderdeel van Google is. Dezelfde commissie heeft echter nu besloten de zaak terug te sturen naar de rechter voor een herziening. Een definitief oordeel wordt in augustus verwacht. De patenten die gemoeid zijn met de zaak, zijn voornamelijk van toepassing op draadloze netwerk- en videocompressietechnieken.

In de Verenigde Staten loopt nog een onderzoek naar de licentievoorwaarden van Motorola, met betrekking tot de patenten. Een aantal hiervan zijn in de industrie namelijk opgenomen als standaard essentiële technologieën. Microsoft meent dat Motorola onredelijk hoge prijzen voor de licenties vraagt en zou daarom nog geen licenties hebben afgenomen, met alle gevolgen van dien.