Texas Memory Systems zal worden overgenomen door IBM. Dit heeft IBM donderdag laten weten. Het is onbekend welk bedrag er met de overname is gemoeid.

IBM zette haar zinnen op Texas Memory Systems om zo haar eigen producten te kunnen verbeteren. Dankzij de overname zal IBM de kennis en technologie van Texas Memory Systems kunnen gaan gebruiken in haar eigen producten. Het zou er volgens IBM voor zorgen dat zij betere diensten tegen lagere prijzen aan kunnen gaan bieden.

IBM is niet het eerste bedrijf in de markt van dataopslag die tot een grote aankoop overgaat. Met de stijgende populariteit van SSD’s stijgen ook het aantal overnamen in deze sector. Zo kocht EMC bijvoorbeeld XtremIO. SanDisk nam op haar beurt Schooner Information Technology over. De overname zou volgens critici echter noodzakelijk zijn nu dat er in servers steeds vaker SSD’s naast traditionele harde schijven worden geplaatst.

Het wordt verwacht dat de overname tegen het eind van 2012 afgerond zal worden. Welk bedrag IBM voor Texas Memory Systems moet neerleggen is onbekend.