1 min

Apple heeft officiële uitnodigingen verstuurd voor een speciaal media-evenement wat plaats zal vinden in het Yerba Buena Center for the Arts (YBCA) in San Fransisco. Dit evenement zal plaatsvinden op 12 september en naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwe iPhone gepresenteerd.

Op alle verspreidde uitnodigingen staat de tekst "It’s almost here". Gevolgd door een 12, dit duidt aan dat het evenement op 12 september plaats gaat vinden, in de schaduw van de 12 is een 5 zichtbaar. Genoeg reden om eindelijk de aankondiging van de nieuwe iPhone te verwachten. Tegen alle verwachtingen in zou het kunnen dat Apple er toch voor kiest om dit toestel iPhone 5 te noemen. De meest recente iPad werd simpelweg ‘de nieuwe iPad’ genoemd.

Verwacht wordt dat het design van de nieuwe iPhone een van de grote punten van verbetering is. Het is een publiek geheim dat het scherm een stukje langer zal worden, wat resulteert in meer schermruimte. Verder wordt de smartphone waarschijnlijk voorzien van een quadcore processor, ondersteuning voor 4G LTE-netwerken, meer werkgeheugen en iOS 6.

Als we naar de geschiedenis kijken, kan verwacht worden dat de officiële lanceerdatum in de Verenigde Staten een week na het evenement zal plaatsvinden. Wanneer het toestel in Europa verwacht kan worden is minder zeker, maar dit zal waarschijnlijk in het begin van oktober zijn.