1 min

Tags in dit artikel

, ,

Philips moet bovenop de 800 miljoen euro aan bezuinigingen die het bedrijf al doorvoerde nog eens 300 miljoen euro extra gaan bezuinigen. Het Nederlandse bedrijf schrapt daarom wereldwijd 2200 banen.

Frans van Houten, CEO van Philips maakte dit nieuws vanmorgen bekend. De meeste banen zullen gaan verdwijnen in de divisies voor verlichting en de medische producten. Wat dit inhoudt voor Nederlandse werknemers is onduidelijk, maar Van Houten liet wel weten dat er geen kostenbesparingen in de onderzoek- en productontwikkelingsafdeling plaats zullen vinden. Ook wordt er niet bezuinigd op het verkoopapparaat, omdat Philips streeft naar een snellere gang naar de winkels.

Van Houten geeft aan dat het schrappen van de banen noodzakelijk is om de aanhoudende financiële teneur tegen te gaan. Toch is er nogal wat kritiek op de aankondiging van Philips om de banen te schrappen. Zo noemt Ron Wirahadiraksa, financieel bestuurder van Philips Healthcare, het betreurenswaardig dat Philips moet snijden in de banen. FNV Bondgenoten noemt het: "Een staaltje ordinair aandeelhouderskapatilisme".