Kim Dotcom moet een nieuwe tegenslag verwerken. Het was de bedoeling om de nieuwe site onder te brengen op het webadres www.me.ga, ter verdediging tegen de alsmaar op de loer liggende Amerikaanse autoriteiten. Echter, de minister van Communicatie van het Afrikaanse land Gabon steekt hier een stokje voor.

Blaise Louembe, minister van Communicatie in Gabon, wil niet meewerken aan "een platform voor het plegen van handelingen gericht op het schenden van auteursrechten, noch een platform dat gebruikt wordt door gewetenloze mensen". De registratie van het domein me.ga kan Dotcom dus waarschijnlijk op zijn buik schrijven.

Ira Rothken, advocaat van Megaupload, geeft aan in een interview dat de opvolger inderdaad niet gehost zal kunnen worden op Me.ga. Wel vertelde hij dat de nieuwe dienst er nog steeds aankomt. Rothken zegt: "De nieuwe site is op dit moment nog niet functioneel. Megaupload en Kim zijn onschuldig en dit zullen ze blijven ook. Het lijkt er dus ook op dat Gabon enige vorm van neutraliteit mist. We gaan een ander domein gebruiken".

In januari dit jaar werden de operaties die Dotcom deed via Megaupload stilgelegd. Sindsdien proberen de Verenigde Staten een uitlevering van Dotcom te bewerkstelligen. Dotcom is in de tussentijd bezig geweest met het maken van een nieuwe site voor het streamen en downloaden van video’s, welke de naam Mega kreeg en onlangs gepresenteerd werd.