In tegenstelling tot de Nintendo Wii, wordt de Wii U door Nintendo met verlies verkocht. In principe is dit een hele normale gang van zaken in de gamingwereld, want uitgevers verdienen het verloren geld weer terug aan de verkoop van games. Bij de Wii U hoeft Nintendo echter slechts één game te verkopen om weer winst te maken op de verkoop van de console.

Dit wordt door Reggie Fils-Aime gesteld in een interview. Het zal ongetwijfeld verschil uitmaken of de consument kiest voor een game van Nintendo zelf of van een derde partij zoals Ubisoft of Electronic Arts, maar Fils-Aime treedt hierover niet in detail. De winstmarge bij de games is eveneens onduidelijk, maar wat wel duidelijk wordt is dat Nintendo niet veel toelegt bij de verkoop van de Wii U.

Nintendo, Sony en Microsoft kiezen er regelmatig voor om consoles in eerste instantie met verlies te kopen en dat geld terug te verdienen met de verkoop van games. Na verloop van tijd wordt het produceren van de consoles goedkoper gemaakt door gebruik van andere onderdelen of goedkopere productieprocessen, waardoor dan ook op de consoles verdiend wordt.