1 min

Gene Munster, analist bij Piper Jaffray, denkt dat Apple in 2014 een goedkope iPhone op de markt moet brengen om het marktaandeel in China te vergroten. Netwerkaanbieders in het verre oosten zijn op dit moment niet gewillig de dure handsets van Apple over te nemen, omdat het een te groot risico is om de kosten via een abonnement terug te verdienen.

Munster denkt dat Apple er wijs aan doet om een smartphone op de markt te brengen met een prijs rond de 200 dollar. Op dit moment is het marktaandeel van Apple in China te verwaarlozen omdat goedkopere Android-toestellen de voorkeur hebben voor netwerkaanbieders. Als een consument toch per se een iPhone zou willen, betekent dit dat deze de telefoon los moet kopen, wat natuurlijk een groot struikelblok is.

Munster vindt dat Apple dit het best kan bewerkstelligen door een nieuwe iPhone op de markt te brengen en dus niet een ouder model goedkoper aan moet gaan bieden. Toch blijft het de vraag of Apple, die zichzelf graag een premiumstatus aanrekent, als telefoonaanbieder zich hiertoe bereid voelt.