De lancering van de Wii U was niet echt vlekkeloos te noemen, Nintendo zag zichzelf genoodzaakt om een aantal populaire applicaties voor Video-On-Demand (VOD) en zijn eigen TVii-software uit te stellen, waardoor deze niet operationeel waren bij de lancering van de Wii U. Het gamebedrijf probeert dit toch positief te bekijken.

Reggie Fils-Aime, president van de Amerikaanse afdeling van Nintendo, probeert de negativiteit rondom de lancering van de Wii U een positieve draai te geven en stelt dat het ontbreken van Amazon Instant Video, Hulu Plus en YouTube bewijst dat de Wii U "Een levend en ademend systeem" is. Vervolgens biedt Fils-Aime verduidelijking: "Wat ik bedoel te zeggen is dat dat de ervaring die de gebruiker vanavond ervaart bij het eerste gebruik van de Wii U anders zal zijn dan de ervaring over twee weken, de ervaring van de gebruiker zal over twee jaar ook weer anders zijn dan nu."

Verder benadrukt Fils-Aime ook dat de meest kritieke applicatie tussen de entertainment-applicaties, Netflix, wel gewoon volgens planning op de dag van de lancering aanwezig was. "De rest van de applicaties zullen in de komende dagen en weken beschikbaar komen."