1 min

Blijkbaar wil Google meer gaan doen met zijn pre-order functionaliteit, waar we eerder over schreven. Google start namelijk met de optie om boeken te pre-orderen, zodra het boek verschenen is wordt het geld automatisch afgeschreven en verschijnt het boek in de bibliotheek van een Android-apparaat.

Eerder schreven we over de gevonden pre-order functionalteit in de .APK-file van de nieuwe Google Play Store, onduidelijk was toen of deze bedoeld was voor hardware (die niet beschikbaar is in Nederland) of voor applicaties, nu blijkt de functionaliteit in ieder geval toegepast te worden op het bestellen van nog uit te komen boeken. Ook deze dienst is overigens ook niet beschikbaar in Nederland.

De boeken in de New and Coming Soon-categorie in de Engelse Play Store kunnen alvast via een pre-order besteld worden, wanneer het boek dan daadwerkelijk beschikbaar komt zal het geld atomatisch van het tegoed worden afgeschreven en verschijnt het boek in de bibliotheek. Een kleine bijkomstigheid hierbij is dat als de prijs van een boek verandert voordat deze uitkomt, de order geannuleerd wordt, waardoor deze dus opnieuw vooruitbesteld moet worden.

Of de pre-order-functionaliteit in de nabije toekomst verder uitgebreid wordt naar diensten waar we in Nederland ook gebruik van kunnen maken is nog onzeker.