1 min

Google heeft een nieuwe optie toegevoegd aan de Google Play Store die voor zowel ontwikkelaars als gebruikers interessant is. Bedrijven die bijvoorbeeld Android-games ontwikkelen kunnen deze al toevoegen aan de Play Store voordat de game beschikbaar is. Gebruikers kunnen zich gratis voorinschrijven op zo’n game of app en krijgen een notificatie zodra de app beschikbaar komt.

Met de nieuwe optie tot voorinschrijven op een app of game kunnen ontwikkelaars al een fanbase opbouwen nog voordat het eindproduct klaar is. Voor gebruikers is het eveneens handig omdat ze direct een notificatie krijgen wanneer de app of game klaar is.

Het voorinschrijven op een app of game is gratis, de gebruiker beslist pas bij het beschikbaar komen van het eindproduct of hij of zij wil betalen voor het product, indien er een prijs wordt gevraagd.

Op dit is het voor zover bekend alleen mogelijk om de nieuwe functie te gebruiken bij de game: "Terminator Genisys: Revolution", daar staat nu een knop met Pre-register. Op korte termijn zullen er ongetwijfeld meer titels gaan verschijnen met deze knop. Als gebruikers zich hebben aangemeld verschijnt er een knop zodat ze zich ook weer kunnen afmelden.