1 min

Sharp heeft een partner gevonden om zijn energiezuinige IGZO LCD-panelen te co-produceren. Qualcomm steekt zo’n 61 miljoen dollar in Sharp, om het opstartproces van de productie van IGZO LCD-panelen te bevorderen.

Nikkei laat weten dat Qualcomm naast het startbedrag van 61 miljoen dollar ook nog eens 61 miljoen dollar zal investeren wanneer er volgens het bedrijf genoeg voortgang is gemaakt. Er is op dit moment nog geen tijdsplanning voor de levering van het gehele bedrag, ook is onduidelijk wanneer Qualcomm tevreden is met de voortgang van het proces.

Als alles volgens plan gaat en het volledige bedrag wordt in Sharp geïnvesteerd, dan zal Qualcomm bijna vijf procent van de aandelen van Sharp bezitten. Sharp zelf komt er ook goed vanaf: deze investering zal het verlies van de beëindiging van een partnerschap met Sony weer goed kunnen maken. De samenwerking tussen Sony en Sharp werd eerder dit jaar opgeheven.

IGZO is een afkorting voor indium-gallium-zinkoxide. Dit materiaal geleidt stroom beter dan silicium en daardoor kunnen de transistoren kleiner worden, wat betekent dat de verlichting van het scherm energiezuiniger en helderder kan zijn.