Toen Google in augustus 2011 Motorola Mobility overnam, ontstond direct argwaan bij consumenten en fabrikanten. Omdat Motorola smartphones produceert, was het ook niet onlogisch om te denken dat Google de eigen onderneming in een voorkeurspositie zou plaatsen. Vooralsnog kwam het daar echter niet van en het lijkt er op dat dit ook nog wel even zo blijft, voorlopig hoeven we geen Nexus-toestel van Motorola te verwachten.

Google was er destijds natuurlijk als de kippen bij en benadrukte meermaals dat Motorola geen voorkeurspositie zou krijgen ten nadelen van partners zoals Samsung, LG en Sony. Ook in de nabije toekomst lijkt er nog geen grote verandering op komst. Larry Page, Google’s CEO, gaf opnieuw aan dat zijn bedrijf veel waarde hecht aan de samenwerking met de partners.

Voorlopig lijkt hier geen verandering in te komen: Page vindt het te vroeg voor de lancering van een Nexus-toestel van Motorola. Volgens Page heeft Google überhaupt nog niet genoeg tijd gehad om door Motorola een smartphone of tablet te laten ontwikkelen. Motorola is pas sinds mei 2012 definitief eigenaar geworden van Motorola.