Microsoft en Motorola eisen geheimhouding

Microsoft en Motorola Mobility (tegenwoordig onderdeel van Google) hebben de federale rechter in Seattle verzocht om details die besproken worden in de rechtszaak over de waarde van de patenten waarover gestreden wordt een geheim te houden. Ook de details over de pogingen tot een schikking tussen de twee bedrijven zouden liever geheim blijven als het aan beide partijen ligt.

Motorola en Microsoft wachten op de uitspraak van de rechter over de rechtszaak die afgelopen maand gehouden werd. De zaak gaat over het gebruik van draadloze technologie die Microsoft in de Xbox 360 gebruikt heeft. Motorola is van mening dat het hierover de patenten heeft.

Tot afgelopen vrijdag konden de bedrijven nog aanvullend bewijsmateriaal aanleveren, echter verzochten beide bedrijven de rechter bepaalde details niet openbaar te maken. Motorola gaf aan dat de documenten over eerder vastgelopen onderhandelingen beter geheim gehouden konden worden, omdat dit zou helpen om in de toekomst alsnog tot een schikking te komen.

Het ziet er naar uit dat de federale rechter hiermee in zal stemmen. Dit omdat hij tijdens het proces ook al enkele keren de rechtszaal ontruimde wanneer er iets besproken werd wat de bedrijven liever niet wereldkundig zouden maken.

Het conflict tussen de twee bedrijven begon in 2010, nadat Microsoft naar eigen zeggen te veel geld moest neerleggen voor de licenties van Motorola. De patenten in kwestie zijn standaard-essentiele patenten, dit houdt in dat ze onder eerlijke en redelijke voorwaarden verkocht moeten worden. Wanneer Microsoft in het gelijk gesteld wordt door de rechter, betekent dit dat Motorola de regels rondom standaard-essentiële patenten geschonden heeft.

Bron:Reuters