1 min

Samsung heeft vandaag een overwinning geboekt in de rechtszaak met Apple. Rechter Lucy Koh heeft een verzoek van Apple afgewezen. Het Amerikaanse bedrijf wilde een permanent verkoopverbod op bepaalde producten van Samsung, maar dat gaat er niet komen. Wel wordt Samsung’s boete verhoogd.

Apple wilde dat Samsung een permanent verkoopverbod zou worden opgelegd voor 23 specifieke producten. Koh gaat daar echter niet in mee, Apple heeft volgens haar niet kunnen bewijzen dat zo’n verbod aan de orde is.

Toch kan Samsung niet tevreden terugkijken op de zoveelste dag in de rechtszaal. Koh besloot vandaag namelijk ook dat Samsung’s boete met 290 miljoen dollar wordt verhoogd. Daartoe werd eerder ook al besloten door de jury, Koh kon zich in dat besluit vinden. Daarmee komt de schadevergoeding voor het kopiëren van producten van Apple voorlopig vastgesteld op 930 miljoen dollar.

Volgens FOSS Patents zijn beide besluiten nog aan te vechten in een hoger beroep. Het is momenteel nog onduidelijk of dit gaat gebeuren.