1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft een gedeelte van Motorola verkocht voor een bedrag van 2,35 miljard dollar. Omgerekend is dit zo’n 1,78 miljard euro. Motorola Mobility Home wordt verkocht aan ARRIS.

Google houdt zelf de mobiele tak van Motorola onder de gelederen. Motorola werd voor een bedrag van 12,5 miljard dollar opgekocht. Bij de overname van Motorola was het de zoekgigant ook enkel te doen om dit onderdeel van het bedrijf. Google gaf laatst overigens nog aan dat Motorola nog niet gereed geacht wordt voor de lancering van een eigen Nexus-toestel. Google lijkt daarmee dus duidelijk de tijd te nemen voor deze waarschijnlijk onvermijdelijke gebeurtenis.

Motorola Mobility Home is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van settopboxen. Het bedrijf ARRIS specialiseert zichzelf in technologische dienstverlening voor bedrijven die de consument voorzien van online video, mobiele telefonie en internet. Met de overname van Motorola Mobility Home groeit ARRIS in één klap uit tot één van de grootste spelers op de desbetreffende markt.