Cameron wil belastingontduiking Google aanpakken

Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn pijlen gericht op de legale belastingontduiking van Google. De zoekgigant wist alleen al in het Verenigd Koninkrijk 1,23 miljard euro aan belasting te ontlopen, door ruim 7 miljard euro via Bermuda weg te sluizen.

De Britse premier David Cameron heeft in een open brief alle leiders van de G8 gevraagd om samen gecoördineerd deze belastingontduiking van internationale multinationals te bestrijden. Cameron gaf aan dat samenwerking cruciaal is om grote ondernemingen en rijke individuen te dwingen belasting te betalen.

Hij geeft aan dat het ‘jolly unfair’ is dat hardwerkende belastingbetalers wel hun aandeel moeten betalen, terwijl grote multinationals ‘get away with murder’. De formulering van het probleem geeft wel aan hoe gevoelig het ligt bij de Britse premier.

Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google, is echter enorm trots op de manier waarop zijn bedrijf op een legale manier belasting weet te ontduiken. Hij geeft aan dat dit juist valt onder het begrip kapitalisme.

Belastingontduiking door Google, Starbucks en Amazon zet kwaad bloed in het Verenigd Koninkrijk. Cameron kan dus op veel bijval rekenen om de immorele buggers eens flink aan de tand te voelen. Bij Fudzilla wordt ironisch genoeg gewezen op het feit dat 300 jaar geleden iemand voor een dergelijk vergrijp een enkele reis naar één van de kolonies kreeg. Tegenwoordig wordt slechts het geld die kant opgestuurd en blijven degenen die zich er schuldig aan maken onbestraft. Voor hoe lang dit nog zo zal blijven valt gezien Cameron’s toewijding nog te bezien.

Bron:Fudzilla