Tim Cook, CEO van Apple, brengt opnieuw een bezoek aan China. Wat het doel van het bezoek van de topman is, is vooralsnog onduidelijk. Eerder bezocht Cook de Foxconn-fabrieken om de werkomstandigheden met eigen ogen te inspecteren en actie te ondernemen. De kans is groot dat Cook opnieuw met dit doel naar China afreist.

Cook heeft vandaag in ieder geval een ontmoeting met Miao Wei achter de rug. Wei is het hoofd van het ministerie voor Industrie en Informatietechnologieën van China. Cook en Wei zouden achter gesloten deuren hebben gesproken over de technologische vooruitgang van China, mobiele communicatie, alsook Apple’s handelingen om de werkomstandigheden van arbeiders te verbeteren.

China is voor Apple van groot belang. Dat is niet alleen vanwege de opkomende economie waardoor de Chinese consument steeds meer aandacht krijgt, het Amerikaanse bedrijf leunt ook zwaar op de diensten van Foxconn en andere bedrijven voor de productie van toestellen zoals de iPhone, iPad en iPod touch. Tegelijkertijd waren er in het recente verleden veel geluiden over de slechte werkomstandigheden in deze fabrieken. Apple werd aangekeken op deze omstandigheden, maar ook andere fabrikanten laten hun producten in elkaar zetten in de fabrieken van Foxconn.

Hoe lang Cook in China zal verblijven en wie de CEO nog meer zal ontmoeten, is onduidelijk.