Tim Cook ontmoet Chinese regering na aanval op Apple

Apple’s CEO Tim Cook is op bezoek gegaan bij één van de Chinese vice-premiers. Tijdens de bijeenkomst is gesproken over de beveiliging van data van gebruikers. Dat meldt Xinhua, een Chinees persbureau dat door de staat gefinancierd wordt.

Gisteren publiceerde Techzine een artikel over een phishing-aanval op Apple’s internetdiensten. De Chinese regering zou gebruikmaken van de Great Firewall, een overkoepelend systeem waarmee in China op grote schaal censuur wordt toegepast. Gebruikers die naar de website van iCloud navigeerden werden omgeleid naar een namaaksite waar om hun inloggegevens werd gevraagd. Waarschijnlijk zit de regering achter deze actie.

Waarover vice-premier Ma Kai en Tim Cook exact gesproken hebben is niet duidelijk. Xinhua meldt enkel dat over "een bredere samenwerking voor communicatie en informatie is gesproken". Een Chinese woordvoerster van Apple geeft desgevraagd enkel aan dat Xinhua correct nieuws meldt, maar verdere details blijven achterwege.

Apple meldde eerder wel dat het op de hoogte was van de phishingaanval, maar weidde niet uit over de partij die hierachter zat. Great Fire meldt dat het verkeer inmiddels door Apple wordt omgeleid zodat de aanval niet meer werkt.

Bron:Bloomberg