Gisteren is de handel in aandelen van computerfabrikant Dell tijdelijk stilgelegd. Dit gebeurde nadat het gerucht naar buiten kwam dat Dell mogelijk gaat proberen om alle eigen aandelen op te kopen om vervolgens van de beurs te gaan en weer een private onderneming te worden. Michael Dell, oprichter en CEO van het bedrijf zou momenteel in gesprek zijn met banken en investeerders.

Volgens het gerucht is de CEO van Dell, druk bezig om voldoende kapitaal bijeen te krijgen om het bedrijf van de beurs te halen. Bloomberg meldt dat het bedrijf al contact heeft gezocht met een aantal banken om een grote financiële onderneming als dit te bewerkstelligen. Daarbij geeft Bloomberg wel aan dat het plan van tafel kan worden geschoven wanneer er niet genoeg financiele middelen beschikbaar zullen zijn. Dell heeft vooralsnog geen commentaar gegeven op deze geruchten. Aandeelhouders zagen hun aandelen in Dell, nadat er weer gehandeld kon worden, oplopen met 15 procent.

Michael Dell heeft het gelijknamige bedrijf in 1984 opgericht terwijl hij nog studeerde aan de University of Texas in Austin. Het bedrijf werd de op drie na grootste pc-fabrikant ter wereld. Hij verliet zijn positie als CEO in 2004 en keerde daar in 2007 weer terug. Ondanks dat Dell de derde computerfabrikant ter wereld is heeft het bedrijf wel een moeilijk jaar achter de rug. De PC-verkopen van Dell daalde met bijna 21 procent en ook Windows 8 heeft tot op heden niet geleid tot het aantrekken van de PC-markt.