De Microsoft Surface RT tablet is 1 miljoen keer verkocht in het vierde kwartaal, tenminste als we analyst Brent Thill van UBS moeten geloven. Thill verwachtte een verkoop van 2 miljoen Surface RT tablets maar blijkbaar was dat een te hoge schatting.

Volgens Thill ligt een deel van het probleem van de tegenvallende verkoopcijfers bij Microsoft omdat het zijn Surface RT voor een groot deel van het vierde kwartaal alleen maar aanbood in de eigen winkels en niet in andere winkels zoals Amazon, Best Buy en Staples. Deze winkels boden de apparaten pas midden december aan, toen begon Microsoft met het verhogen van de productie van de tablet omdat het publiek positief gestemd was over het apparaat.

De tegenvallende verkoopcijfers hebben wellicht dus ook te maken met de slechte beschikbaarheid van de Surface RT tablet. Het is in elk geval koren op de molen van Samsung, het Zuid-Koreaanse bedrijf liet weten dat het geen Windows RT tablets uit zal brengen in de VS omdat de vraag naar deze tablets en de ‘slechte informatie’ omtrent Windows RT een struikelblok is in de verkoop van de RT-producten.

In Nederland verkoopt Samsung wel Windows RT tablets, maar hier is de Surface RT tablet van Microsoft weer niet te krijgen.