Apple’s CEO Tim Cook heeft in een conferentiegesprek met analisten laten weten dat Apple de huidige grote Windows PC-markt ziet als een mogelijk doelwit voor de iPad, om meer terrein te winnen.

Cook stelt: "De Windows-markt is veel, veel groter dan de Mac-markt en het lijkt me duidelijk dat deze markt al in heeft moeten leveren op de Mac, maar er zijn nog enorm veel mogelijkheden hier. Ik heb nu al drie jaar gezegd dat ik geloof dat de tablet-markt uiteindelijk groter zal worden dan de PC-markt en ik geloof hier nog steeds in."

Het is zonder twijfel waar dat de tablet-markt veel druk uitoefent op de PC-markt, maar het is wel de vraag of Apple in deze markt de dominante speler zal blijven. Goedkopere Android-tablets van bedrijven zoals Amazon en Google namen de afgelopen tijd al een gedeelte van Apple’s dominante marktaandeel over.

Op het moment zal Apple zich waarschijnlijk niet druk maken over de verkoopcijfers, Tim Cook heeft na de eerdere bekendmaking van de vierde kwartaalcijfers nog laten weten in totaal meer dan 500 miljoen iPhones, iPads en iPods verkocht te hebben. Dat betekent dat het bedrijf sinds juni 2012 ruim 100 miljoen apparaten heeft verkocht, 75 miljoen hiervan werden verkocht in het laatste kwartaal van 2012.