2min Devices

Apple CEO verklaart pc dood, iedereen gaat aan de tablet

De CEO van Apple, Tim Cook, heeft de pc min of meer dood verklaard. Volgens hem kopen mensen steeds minder pc’s en dat komt omdat er prima alternatieven zijn zoals de iPad. Met de komst van de iPad Pro is er volgens Cook helemaal geen reden meer om een pc te kopen.

De uitspraak van Tim Cook is nogal dubbel, hij zegt waarom zou je nog een pc kopen? Alles wat je wil doen kan je tegenwoordig ook met een tablet doen, zeker nu de iPad Pro op de markt komt. De iPad Pro heeft namelijk een toetsenbord-cover die je onder de tablet kan klikken, waardoor je deze kan veranderen in een…. pc. Dus je koopt inderdaad geen pc, maar een tablet die je vervolgens aanpast in een pc.

Als we kijken naar de cijfers dan zou je kunnen zeggen dat hij een punt heeft, de pc-markt zit in het slop en in het derde kwartaal gingen er weliswaar 73,7 miljoen pc’s over de toonbank, maar dat was 7.7 procent minder dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ondertussen verkoopt Apple zelf echter meer pc’s dan ooit en met de nieuwe Intel processoren en de introductie van Windows 10 zal de pc-markt wel weer een beetje in beweging gaan komen. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat ongeveer 50 procent van de consumenten van plan is om binnen 12 maanden een nieuwe pc te kopen, terwijl slechts 21 procent denkt een tablet aan te schaffen.

De uitspraken van Cook zijn dus een beetje enthousiast, maar op de lange termijn zou hij best gelijk kunnen krijgen. De mobiele besturingssystemen worden steeds groter en krijgen steeds meer functies. De huidige generatie groeit meer op met Android en iOS dan met Windows. De pc wordt dus wel veel minder dominant dan de afgelopen 10 jaar, maar dood…