1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Stephane Richard, de CEO van het Franse telecombedrijf Orange, zegt dat Apple "iets minder arrogant dan voorheen", is onder de leiding van Tim Cook. Orange’s CEO merkt dat het gemakkelijker is om zaken te doen met het bedrijf.

"Apple is flexibeler, aandachtiger voor de omgeving en waarschijnlijk iets minder arrogant dan voorheen," zegt Richard tegen verslaggevers in Barcelona. De baas zou het Apple van vandaag vergeleken hebben met Apple onder oprichter Steve Jobs en denkt dat "Apple waarschijnlijk iets meer onder druk staat, wat erg prettig is."

Steve Jobs was inderdaad geen fan van providers die als tussenpersoon optreden. Twee jaar voor het debuut van de eerste iPhone zocht Jobs een manier om te bellen via WiFi-netwerken, om providers buitenspel te zetten. Dat idee is nooit van de grond gekomen en in 2007 gaf Jobs het plan op en sloot de inmiddels overleden ex-CEO van Apple lucratieve contracten met providers wereldwijd af.

Richard zegt ook dat zijn sector te overbevolkt raakt om marktleiders iOS en Android en tegelijkertijd kleintjes als Mozilla, Microsoft en BlackBerry te ondersteunen. "Er is waarschijnlijk niet genoeg plek voor iedereen," zegt Richard, "Maar we hopen dat een van de kleine initiatieven uitgroeit tot een derde ecosysteem."